Italienska

På Helsjön folkhögskola kan du läsa italienska som en fristående kurs på kvartsfart en dag i veckan, eller i kombination med studier på skolans Allmän kurs

kursstart

2024

26

AUGUSTI

Snabbfakta

Längd 1 år, kvartsfart eller som tillval på Allmän kurs.

Kursstart 26 augusti 2024

Deltagaravgift Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar för lunch och kurslitteratur.

Behörighetskrav Inga särskilda förkunskapskrav.

Kontaktperson

Giovanni Ognissanti, 0320-20 58 30


Språk- och kulturstudier

På Helsjön folkhögskola kan du läsa italienska som en fristående kurs på kvartsfart en dag i veckan, eller i kombination med studier på skolans Allmän kurs. Båda kurserna  omfattar en språklig del och en kulturell del. Under läsåret 24/25 kommer italienska kvartsfart vara förlagd till måndagar och studierna sker på plats på Helsjön.


Målet med kursen är att uppleva italiensk kultur med alla sinnen. Om det är något som Italien har bjudit världen på i alla tider är det skönhet i alla dess former. När vi studerar italiensk kultur kommer vi därför att ha inslag av alltifrån konst, musik, film och litteratur till mat och samhällsliv.
 
För att få en riktigt autentisk upplevelse av Italien måste det självklart upplevas i första hand. Om intresse finns strävar vi mot att göra en gemensam resa till Toscana.  

Terminstid kvartsfartskursen

Vårterminen 2024: v. 3- v. 22 (lov vecka 7 och 14)
Höstterminen 2024: v. 35-51 (lov vecka 44)
Vårterminen 2025: v. 3-22 (lov vecka 7 & 16)

Kursinnehåll:

Fokus i den språkliga delen av kursen kommer att vara praktisk italienska vilket innebär situations anpassat språk för att kunna ta sig fram i vanliga italienska sammanhang, till exempel beställa mat på en restaurang, boka ett hotell, boka en tågbiljett med mera.

Den kulturella delen omfattar både praktiska och teoretiska moment. Vi kommer till exempel både att prata om italiensk matkultur men även uppleva den genom att laga mat tillsammans på skolan. 

Sammanfattningsvis så är målet med kursen att uppleva italiensk kultur med alla sinnen. 

Kursen riktar sig till dig som vill förkovra dig i Italiens rika kultur och vackra språk.  

Kurslärare

Kursen leds av  Giovanni Ognissanti,  legitimerad ämneslärare i italienska som har pratat italienska sedan barnsben och har studerat språket från grundskola till universitetet. Efter universitetsstudierna på Göteborgs universitet bodde han ett år i Italien för att undervisa på ett italienskt gymnasium. Giovanni är också ämneslärare i svenska vid Helsjöns folkhögskola. 

Kostnad

Undervisningen kostar ingenting men du betalar för lunchen, kurslitteratur och för eventuell resa. Matkuponger köper du i Lilla Boden i anslutning till skolan matsal.

Anmälan

Ansökan till kvartsfartskursen görs via formuläret nedan.
För ansökan till Allmän kurs med italienska som tillval ansöker du här.


Ansökan till läsåret 2024/2025 görs nedan. 
Löpande antagning.
Kursen är för närvarande full men du erhåller plats på reservlista.

Dina personuppgifter registreras i vårt skoladministrationsverktyg schoolsoft och kursdeltagandet redovisas till Statistiska Centralbyrån SCB.

 

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30