Studiemotiverande kurs

Söker du jobb och varken har gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning? Då kan Studiemotiverande folkhögskolekurs vara något för dig!

Studiemotiverande kurs

Söker du jobb och varken har gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning? Då kan Studiemotiverande folkhögskolekurs vara något för dig!

Snabbfakta

Längd: 13 veckor, 100%

Kursstart: 22 februari 2023

Deltagaravgift: Undervisningen är kostnadsfri. Resor till och från skolan, samt lunch och fika ingår.

Ansökan: Är du arbetssökande och fyllt 18 år men varken har en gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning? Då kan din förmedlare på Arbetsförmedlingen anvisa till en plats på kursen.

Studiebesök: Välkommen att hälsa på måndagen den 30 jan kl. 12.30, skolan bjuder på lunch. Möjlighet till hämtning finns vid Kinna resecentrum kl. 11.45, Skene station kl. 12.00. Anmälan och frågor skickas till info@helsjon.se eller via telefon/sms till 0734-53 02 12, uppge ev. specialkost.

Kontaktperson

Anna Aspegren, anna.aspegren@helsjon.se


Öka dina chanser till jobb

Är du  arbetssökande och saknar slutbetyg ifrån grund- eller gymnasieskola? Vill du testa om studier är något för dig? Då kan du gå SMF-kursen på Helsjön folkhögskola.


På en Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) får du prova på hur det kan vara att studera som vuxen. Det är Arbetsförmedlingen som står bakom satsningen och det är också genom dem du kan få en plats på kursen.

Vad gör vi på kursen?

Att läsa på folkhögskola skiljer sig en hel del från att läsa på gymnasiet. Vi jobbar i små grupper och läser i teman. Det innebär att vi blandar olika ämnen med varandra. Självklart har du möjlighet att påverka en del av kursen. Kursen börjar 22 februari och slutar 4 juni, och du studerar måndag till fredag.

Syftet med kursen är att du ska bli sugen på att börja plugga igen. Vem vet, folkhögskolepedagogiken kanske passar dig bättre än gymnasieskolans?

Vad händer sedan?

Vi hoppas såklart att du vill läsa vidare, antingen hos oss eller på någon annan vuxenutbildning. På allmän kurs kan du skaffa dig behörighet till vidare studier, läs gärna mer under Allmän kurs

Vill du inte plugga vidare återgår du till Arbetsförmedlingen.

Kostnad

Undervisningen är avgiftsfri för deltagaren. Du betalar inte heller för resorna till skolan, lunch eller fika.

Målgrupp

  • Personer inskrivna på arbetsförmedlingen som varken har gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning. 
  • Deltagare bör ha språkkunskaper i svenska så att de efter avslutad kurs kan bedöms kunna påbörja reguljär utbildning.
  • Arbetsförmedlingen beslutar om vem ska kan delta i kursen.

Kursansvariga

Anna Aspegren, Helsjön folkhögskola anna.aspegren@helsjon.se

Ansökan

Är du arbetssökande och fyllt 18 år men varken har en gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning? Då kan din förmedlare på Arbetsförmedlingen anvisa till en plats på kursen.

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30