StudieinformationInternat

Internat

Helsjön är en alkohol- och drogfri skola!

Internatet är fördelat på 2 hus med plats för 13 – 35 studerande per hus. Alla rummen är fullt möblerade med säng, täcke, kudde, skrivbord, bokhylla, matta, stol och lampor. Huvudbyggnaden och Almeberg har anor från kurortstiden och ligger högt med utsikt över själva Helsjön.

Huvudbyggnaden är det största huset med 35 rum i varierande storlek, fördelade på 2 våningar i samma hus som aula och matsal är beläget. Tvättfat finns på rummen och duschar och toaletter i korridorerna. Det finns också tillgång till 2 nyrenoverade välutrustade kök och tvättstuga med tork och strykmöjligheter. Huset byggdes 1929 så det är ett hus med många prång, vinklar och vrår. Dagrummet och altanen med eftermiddagssol är till för att umgås, spela biljard eller titta på TV tillsammans i.  Det är ett charmigt hus från kurortstiden som ligger högt, vilket ger en fantastisk utsikt över sjön eller de färgsprakande blandskogsbeklädda åsarna ner mot Horred, från många rum. Grillplatsen och den vedeldade bastun på udden kan du kanske också ana.

Almeberg är ett varsamt renoverat äldre hus med kurortsanor. Det ligger högt med härlig utsikt över Helsjön, den vedeldade bastun och Texelberget. Här finns 13 rum och ni delar tvättrum, toalett och duschar. Köket är välutrustat och dagrum samt altan inbjuder till många gemytliga fikastunder i goda vänners lag. Tvättstuga och torkrum finns också i huset.

Internet
Skolans datorsalar är tillgängliga dag och kvällstid. Det finns också möjlighet till fast internetuppkoppling av egen dator i alla rum samt tillgång till trådlöst internet dag och kvällstid samt helger.

Kvällarna
På kvällarna finns det möjlighet att ta del av och medverka i programkvällar som konserter, filmkvällar, teater, poesikvällar, grillkvällar, och underhållning av olika slag, idrotta tillsammans eller samlas över en kopp te. Vi har en gymnastiksal med tillhörande bastu samt ett enkelt litet styrketräningsrum. Vi firar också olika gudstjänster i skolans kapell och samlas till morgonbön varje vardag.

Köket
Varje dag serverar köket allt från husmanskost till kryddstarka rätter från världens alla hörn. Här finns en medveten strategi att servera årstidsanpassad och ekologiskt producerad mat. Observera att under hösten serveras ingen mat på helgerna. Istället kan man köpa frysta matlådor för 50 kr i Lilla Boden.
På Helsjön köper vi fairtrademärkta produkter. Vi är KRAV-certifierade och nästan 50 % av maten som serveras är KRAV-godkänd eller motsvarande. Vi  serverar gärna både vegetariskt och vegankost till dig som önskar det.