Våra utbildningarMusiklinjenLärare på musiklinjen

Lärare på musiklinjen

Dan Evmark undervisar i improvisationspiano, ensemble och musikteori.

Dan började spela piano och cello i unga år. Under åren 1978-1983 studerade han på Musikhögskolan i Göteborg och började en kort tid därefter att undervisa där med pianoundervisning och improvisation. Dan har även varit verksam som pianopedagog på Ingesunds Musikhögskola 1990-2005. Genom åren har han frilansat en hel del som musiker, kompositör och arrangör, och jobbat med ett stort antal artister, melodifestivalen, musikaler etc. Dan har medverkat på turnéer, bland annat “Diggiloo” 2003-2014, både som musiker och arrangör. Under de senare åren har han samarbetat med musiker ur Göteborgs Symfoniker och komponerat egen musik. Ett samarbete som har resulterat i tre CD-skivor.

e-post till Dan Evmark

 

Bengt Gårdmo, musikpedagog, undervisar i gitarrspel, musikproduktion, ensemble och improvisationsfördjupning.

Bengt Gårdmo lärde sig spela elgitarr på egen hand tidigt och började lära ut till kompisar, han har spelat klassisk gitarr från och med gymnasiet. Bengt utbildade sig till instrumental- och ensemblepedagog vid musikhögskolorna i Piteå och Göteborg och byggde sen på med ett år GIT, Guitar Institute of Technology i Los Angeles där han fick undervisning i både elgitarr och klassisk gitarr. Genom åren har Bengt frilansat en hel del som musiker och även skrivit egen musik och gjort egna arrangemang.

e-post till Bengt Gårdmo

 

Ulrika Johansson, kursledare för musiklinjen och sångpedag. Undervisar i sång.

Ulrika har spelat piano sedan hon var åtta år och är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan i Göteborg. Därefter gick hon på Operastudion på Göteborgsoperan och har deltagit i många masterclasses med olika internationella sångpedagoger. Parallellt med sånglärarjobbet har Ulrika varit verksam som solist både med och utan orkester. På senare år har hon också lett en del körer.

e-post till Ulrika Johansson

 

Leif Jonsson, undervisar i trumset, slagverk och rytmensemble

Efter att ha gått på Skurups folkhögskola har Leif Jonsson frilansat som professionell musiker från och till sedan -84. Han har en bred erfarenhet av olika stilar och genrer som latin, jazz, folkmusik, världsmusik, pop, rock, storband med mera. Leif har bl. a undervisat på musikhögskolan i Malmö där han undervisade i trumset, slagverk och globala slagverk från Latinamerika och Mellanöstern. Leif är en ofta anlitad gästlärare och fortbildare för musik- och slagverkslärare.

 

 

Sonja Saras, piano- och körpedagog, undervisar i pianospel, gehörslära, kammarmusik, ensembleledning och kör.

Sonja har spelat piano sedan hon var sex-sju år. 1976-80 gick hon på Musikhögskolan i Göteborg och utbildade sig till pianopedagog. Åren 1988-89 byggde hon på med en körpedagogutbildning på Musikhögskolan i Stockholm. Sonja har gått ett flertal kurser för pianister och sjungit i körer på hög nivå.

e-post till Sonja Saras

 

 


Nedanstående är några av de externa lärare som vi samarbetar med.

Leena Andersson
undervisar i violin

Björn Cedergren
undervisar i saxofon

Emanuel Kling
undervisar i viola
Emanuel har studerat viola och dirigering på musikhögskolor i Göteborg, Leipzig och London. Emanuel Kling arbetar som frilansade altviolinist, dirigent och pedagog. Han har bl.a. spelat med Göteborgs Symfoniker, Norrköpings Symfoniorkester, Musica Vitae, varit stämledare i Nordiska kammarorkestern Sundsvall och bearbetat och dirigerat operaföreställningar under Opera på Nääs. Emanuel har också varit stråkinstruktör för Göteborgs Ungdomssymfoniker och VÄGUS samt dirigerat Borås Symfoniorkester, Varbergs Sinfonietta och startat symfoniorkestern Gothia Contectus som ger konserter med en blandning av film-, dataspels- och klassisk musik.

Karin Knutson 
Undervisar i cello
Musiker och cellopedagogexamen vid Musikhögskolan i Göteborg.
1 år cellostudier för William Pleeth i London.
Cellist i Göteborgs Symfoniker och i olika kammarmusikaliska sammanhang.

Paul Spjuth
Undervisar i trumpet
Trumpetare i Göteborgs symfoniker sedan länge.

Ingrid Sjönnemo
Undervisar i violin
Har spelat violin och varit konsertmästare i Göteborgs symfoniker under många år.

Tom Tveita
Undervisar i bas