Våra utbildningarMusiklinjenKevin hoppas på musikhögskolan

Kevin hoppas på musikhögskolan

Kevin Taylor har gått två år på Helsjöns musiklinje. Möjligheten att kunna utvecklas både på klassisk gitarr och elgitarr har varit en oslagbar kombination. 

Jag började spela när jag var tio elva nånting, men då var det ju inte så seriöst, då var jag en sportfåne. Sen så när jag upptäckte Guns’n’Roses, då var det självklart. När jag såg Slash, så bara – det är ju han jag vill ha som förebild! Jag vet inte, men det är väl bara så att elgitarr är ett lite showigt instrument!

Jag har påverkats mycket av gitarrvirtuoser som Steve Vai och Satriani, men nu går mina övningstillfällen mest åt till klassisk gitarr.

Vad var det som fick dig att söka till folkhögskola efter gymnasiet?

Jag gick estetiska programmet på gymnasiet, och de som jag tyckte var bäst i min klass, de siktade ju på musikhögskolan direkt, de visste i princip vilken väg de skulle gå. Så då tänkte jag att jag skulle göra likadant. Men jag tog en paus efter gymnasiet, jobbade lite, sen skulle jag söka till musikhögskolan, men jag kom inte in.

Jag sökte ju inte Helsjön från början, utan ett par andra folkhögskolor, men jag kom inte in på nån av dem. Helsjön hade jag inte riktigt hört talas om då. Det var min farsa egentligen, som tog kontakt med några andra och frågade om det fanns platser kvar, och då fick jag samtal från Helsjön. Sen kom jag hit, och fick veta att jag kunde spela både klassisk gitarr och elgitarr, och förutom det är ju landskapet här fantastiskt, så det var ingen tvekan om att jag skulle välja Helsjön istället.

 

Läs mer om ansökan och antagning här.

 

Hur har undervisningen varit?

En grym sak med den här linjen är att det är så mycket ensemblespel. Jag vet inte exakt hur det är på andra ställen, men det har varit väldigt flexibelt med hur man vill lägga upp sitt fokus. Väldigt bra stöd, lärarna är mångsidiga, och det har tillkommit många nya lärare som är fantastiska. Det har varit grymt verkligen.

Vad är det viktigaste du tar med dig från tiden på Helsjön?

Det är mycket. Det är en väldigt familjär känsla här, det har varit fantastiskt. Man får vara självständig, men man har ganska mycket stöd från varandra. Man blir väldigt bra vänner, vi lagar mat tillsammans på helgerna och så. Vi har tillgång till övningsrum när som helst. Det har varit väldigt smidigt. 

Jag har ju sökt till musikhögskolan nu, med inriktning på klassisk gitarr, så jag hoppas ju på det. Jag har även ordnat med individuella lektioner ifall att jag inte skulle komma in, så att jag kan hålla igång spelandet. Men prioriteringen blir att komma in på musikhögskolan.

Om jag tog studenten nu, då skulle jag inte ens fundera på högskolan. Så mycket som jag har fått spela, och öva, här på Helsjön, den grunden är oslagbar. Jag kan säga att ett halvår här på musiklinjen har gett mig mer än vad tre år gjorde på gymnasiet, Det var verkligen en viktig byggsten, som jag inte ens visste fanns när jag gick på gymnasiet.

Läs mer om Helsjöns musiklinje