Musiklinjen

LÄRARE

Vi undervisar på Helsjöns musiklinje

Mikko Hildén, gitarrpedagog. Undervisar i gitarr, ensemble, improvisation och gehör.

Mikko är utbildad gitarrpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut. Innan dess frilansade han under många år som gitarrist i Stockholm och spelade med en mängd olika artister inom R´n`B, soul och funk. Han har studerat elgitarr på Musicians Institute i Los Angeles, Jazzinriktningen på Musikhögskolan i Toronto samt klassisk gitarr på SMI i Stockholm. Det var i Kanada som Mikko bildade sin Gypsy Jazz-grupp, Les Petits Nouveaux. Parallellt med pedagogjobbet har han turnerat runt med denna grupp och bland annat spelat på Stockholms och Torontos jazzfestivaler.
Mikko har också en Youtubekanal med över 10 000 följare där han lär ut avancerad jazzteori för gitarr.

Ulrika Johansson, linjeledare för musiklinjen och sångpedagog. Undervisar i sång och sångensemble.

Ulrika är en genrebred sångpedagog, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon har gått på Operastudion på Göteborgsoperan samt deltagit i många masterclasses med olika internationella sångpedagoger. Parallellt med sånglärarjobbet har Ulrika varit verksam som solist både med och utan orkester.

Leif Jonsson, undervisar i trumset, slagverk och rytmensemble.

Efter att ha gått på Skurups folkhögskola har Leif Jonsson frilansat som professionell musiker från och till sedan -84. Han har en bred erfarenhet av olika stilar och genrer som latin, jazz, folkmusik, världsmusik, pop, rock, storband med mera. Leif har bl. a undervisat på musikhögskolan i Malmö där han undervisade i trumset, slagverk och globala slagverk från Latinamerika och Mellanöstern. Leif är en ofta anlitad gästlärare och fortbildare för musik- och slagverkslärare.

Sonja Saras, piano- och körpedagog. Undervisar i pianospel, gehörslära, kammarmusik och kör.

Sonja har spelat piano sedan hon var sex-sju år. 1976-80 gick hon på Musikhögskolan i Göteborg och utbildade sig till pianopedagog. Åren 1988-89 byggde hon på med en körpedagogutbildning på Musikhögskolan i Stockholm. Sonja har gått ett flertal kurser för pianister och sjungit i körer på hög nivå.

David Vessby, musikpedagog. Undervisar i improvisationspiano, ensemble, musikproduktion, musikteori och brukspiano.

David är utbildad piano- och ensemblepedagog på musikhögskolan i Göteborg (2000-2005). Även utbildad RGRM-pedagog (Ronnie Gardiner Rhythm Musik).

Har tidigare arbetat som musiklärare på Birka Folkhögskola och på The Mekane Yesus School of Jazz Music and Media, Addis Abeba, Etiopien. Har även arbetat som Musikhandledare och ljudtekniker på Eldorado (Resurs, aktivitets och kulturcenter inom Göteborgs stad).

Har vid sidan av detta medverkat som musiker i olika sammanhang och genres.  

Johan Örtlund, undervisar i kontrabas, elbas, musikteori, gehör, ensemble och improvisation.

Johan är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå med kontrabas, elbas och improvisation som huvudämnen. 2007 tilldelades han Norrbottensakademiens musikpris för framstående studier.

Som frilansande musiker arbetar Johan i såväl jazz-, som pop- och rocksammanhang. Han skriver och arrangerar musik för vitt skilda sammanhang och är aktiv i bland annat banden Sea Deer, Dagsverke och Aglaia. Aglaia leds av Johan som också skriver och arrangerar bandets musik.

Johans pedagogiska erfarenhet innefattar många års undervisning på gymnasium, folkhögskola och kulturskola.

Några av de externa lärare vi samarbetar med:

Leena Arvidsson
undervisar i violin

Lena Bergström
undervisar i cello

Björn Cedergren
undervisar i saxofon

Tomas Cederstrand
undervisar i valthorn

Emanuel Kling
undervisar i viola

Josefin Nordlund
undervisar i trumpet

Tom Tveita
undervisar i bas

Kontaktperson

Ulrika Johansson

E-post: ulrika.johansson@helsjon.se
Telefon: 0320-20 58 30

Ulrika är linjeledare för musiklinjen och sångpedagog. Undervisar i sång och sångensemble.

Ta en rundtur på skolan

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30