Musiklinjen

LÄRARE

Vi undervisar på Helsjöns musiklinje

Dan Evmark, musikpedagog, kompositör och arrangör. Undervisar i improvisationspiano, arrangering & komposition, ensemble, brukspiano och musikteori.

Dan började spela piano och cello i unga år. Under åren 1978-1983 studerade han på Musikhögskolan i Göteborg och började en kort tid därefter att undervisa där med pianoundervisning och improvisation. Dan har även varit verksam som pianopedagog på Ingesunds Musikhögskola 1990-2005. Genom åren har han frilansat en hel del som musiker, kompositör och arrangör, och jobbat med ett stort antal artister, melodifestivalen, musikaler etc. Dan har medverkat på turnéer, bland annat ”Diggiloo” 2003-2014, både som musiker och arrangör. Under de senare åren har han samarbetat med musiker ur Göteborgs Symfoniker och komponerat egen musik. Ett samarbete som har resulterat i tre CD-skivor.

Mikko Hildén, gitarrpedagog. Undervisar i gitarr, ensemble, improvisation och gehör.

Mikko är utbildad gitarrpedagog på Stockholms Musikpedagogiska Institut. Innan dess frilansade han under många år som gitarrist i Stockholm och spelade med en mängd olika artister inom R´n`B, soul och funk. Han har studerat elgitarr på Musicians Institute i Los Angeles, Jazzinriktningen på Musikhögskolan i Toronto samt klassisk gitarr på SMI i Stockholm. Det var i Kanada som Mikko bildade sin Gypsy Jazz-grupp, Les Petits Nouveaux. Parallellt med pedagogjobbet har han turnerat runt med denna grupp och bland annat spelat på Stockholms och Torontos jazzfestivaler.
Mikko har också en Youtubekanal med över 10 000 följare där han lär ut avancerad jazzteori för gitarr.

Ulrika Johansson, linjeledare för musiklinjen och sångpedagog. Undervisar i sång och sångensemble.

Ulrika är en genrebred sångpedagog, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon har gått på Operastudion på Göteborgsoperan samt deltagit i många masterclasses med olika internationella sångpedagoger. Parallellt med sånglärarjobbet har Ulrika varit verksam som solist både med och utan orkester.

Leif Jonsson, undervisar i trumset, slagverk och rytmensemble.

Efter att ha gått på Skurups folkhögskola har Leif Jonsson frilansat som professionell musiker från och till sedan -84. Han har en bred erfarenhet av olika stilar och genrer som latin, jazz, folkmusik, världsmusik, pop, rock, storband med mera. Leif har bl. a undervisat på musikhögskolan i Malmö där han undervisade i trumset, slagverk och globala slagverk från Latinamerika och Mellanöstern. Leif är en ofta anlitad gästlärare och fortbildare för musik- och slagverkslärare.

Sonja Saras, piano- och körpedagog. Undervisar i pianospel, gehörslära, kammarmusik och kör.

Sonja har spelat piano sedan hon var sex-sju år. 1976-80 gick hon på Musikhögskolan i Göteborg och utbildade sig till pianopedagog. Åren 1988-89 byggde hon på med en körpedagogutbildning på Musikhögskolan i Stockholm. Sonja har gått ett flertal kurser för pianister och sjungit i körer på hög nivå.

Kalle Widen, gitarr- och musikproduktionspedagog. Undervisar i musikproduktion och ensemble.

Kalle studerade på Musikhögskolan i Ingesund 2012-2017. Han har turnerat runt i Sverige och Europa som gitarrist, basist och spelar även pedal steel. Utöver att spela med och spela in olika artister så ger Kalle också ut egen musik och driver ett skivbolag.

Några av de externa lärare vi samarbetar med:

Leena Arvidsson
undervisar i violin

Lena Bergström
undervisar i cello

Björn Cedergren
undervisar i saxofon

Tomas Cederstrand
undervisar i valthorn

Emanuel Kling
undervisar i viola

Josefin Nordlund
undervisar i trumpet

Tom Tveita
undervisar i bas

Kontaktperson

Ulrika Johansson

E-post: ulrika.johansson@helsjon.se
Telefon: 0320-20 58 30

Ulrika är linjeledare för musiklinjen och sångpedagog. Undervisar i sång och sångensemble.

Ta en rundtur på skolan

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30