fbpx

Antagningsprov 2021

P g a Covid 19 sker antagningsproven till 2021/2022 digitalt via videoinspelningar (skicka länkar via WeTransfer, YouTube etc.) som du mailar till ulrika.johansson@helsjon.se senast den 16 april. Vi är tacksamma om du skickar in dina filmer så tidigt som möjligt. Du behöver inte skicka in alla prov samtidigt. Det obligatoriska stycket kan skickas efteråt (dock senast den 16 april).

Steg 1: spel-/sångprov

Huvudinstrument

  • Spela/Sjung två egenvalda stycken ur olika genrer till pianokomp/kompgrupp eller backing track. Välj det du tycker visar en bra bild av det du är allra bäst på.
  • Spela ett obligatoriskt stycke. Detta kommer du att kunna ladda ner från skolans hemsida fr.om. torsdagen den 8 april.
    Har du sång som huvudinstrument spelar du stycket på ditt biinstrument!

Biinstrument

Spela/Sjung ett stycke/sång i valfri genre/stil.

Övriga instrument

Kan du spela något/några ytterligare instrument så vill vi gärna höra ett kort stycke på det/dessa också.

Ackordinstrument
Har du inte tidigare under provtillfället visat något spel på ett ackordinstrument (piano eller gitarr) så vill vi gärna höra något på det också. Det räcker med ett enkelt stycke.

Steg 2: intervju

Om du går vidare från spel-/sångprovet kommer du under vecka 15 att bli kallad till en kort intervju/samtal. Den kommer vi ha på Zoom i vecka 16 och då får du berätta lite om din musikaliska bakgrund och dina förväntningar på studierna på Helsjön.

Kontaktperson

Ulrika Johansson

E-post: ulrika.johansson@helsjon.se
Telefon: 0320-20 58 30

 Linjeledare för musiklinjen och sångpedagog. Undervisar i sång och sångensemble.

Ta en rundtur på skolan

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30