Om du inte har gått klart gymnasieskolan kan du gå Allmän kurs på gymnasienivå. Då får du motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörighet för att studera vidare.

ALLMÄN KURS

Högskoleförberedande år på Helsjön

Det högskoleförberedande året på Allmän kurs är ett år för dig som vill förbereda dig för vidare studier och har någon eller några enstaka behörigheter som du behöver bli klar med. Året kan läsas separat eller som en påbyggnad till årskurs 1 och/eller årskurs 2.

En stor del av tiden arbetar vi i projektform. Det innebär att undervisningen ägnas åt ämnesövergripande temaarbeten. Arbetssätten är varierade och innefattar föreläsningar, litteraturstudier, fackuppsatser, muntlig presentation, faktasökning och källkritik, studiebesök mm. Du får arbeta med aktuella och spännande ämnen både på egen hand och i grupp.

Vårt mål är att du ska få prova på de arbetssätt som är vanliga inom högre studier, så att du känner dig trygg med att påbörja en högre utbildning efter din tid hos oss. Några kurser kan läsas inom ramen för projektåret men engelska och matematik läser du separat.

Profiler
Du väljer också något av våra tillval i kombination med högskoleförberedande året; foto och bildbehandling, japanska, konst, friluftsliv samt psykologi. 

Välkommen till oss! 

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30