Våra utbildningarÖvriga kurserLärarassistent

Lärarassistent

Lärarassistent är en ettårig eftergymnasial utbildning.

Målgrupp:
Vill du jobba i skolan med barn och ungdomar, men inte bli lärare? Jobbar du redan i skolan som assistent och känner att du behöver mer utbildning? Vill du arbeta med något meningsfullt där du kan göra skillnad? Då är lärarassistent något för dig!

Det behövs fler vuxna i skolan och lärarna behöver kunna fokusera mer på det pedagogiska arbetet. Som lärarassistent kan du fungera som ett stöd för läraren och bidra till en tryggare skolmiljö.

Innehåll:

  • Kursen fokuserar en hel del på sociologi och psykologi, med  särskilt fokus på neuropsykologiska funktionsnedsättningar. Du kommer att få utbildning i samtalsmetodik, konfliktlösning och ledarskap. Under kursen får du också lära dig om skolan som system och vilka lagar och förordningar som styr skolans verksamhet.
  • En del av kursen ger dig orientering i informations- och kommunikationsteknik (IKT), eftersom det är en viktig del av skolans vardag.
  • Skapande och estetiska uttryck.
  • Världsbilds- och kulturmöten.
  • Under utbildningen möter du lärare med många års erfarenhet i yrket, rektorer och experter inom skolans olika områden.
  • Kursen innehåller ca 20 % praktik som riktar sig mot grundskolan.

 

Studiefinansiering:
Lärarassistent är en eftergymnasial utbildning och berättigar till studiemedel från CSN.

Kostnader: Utbildningen kostar ingenting men du betalar för kost (obligatoriskt), material och eventuell logi. Se Studieinformation – kostnader.

Frågor:
Kontakta kursansvarig Elise Arnell

Ansökan senast 15 april:  
Du söker här till kursen via vårt administrationsverktyg schoolsoft.

Antagningskrav:
Du har slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande.

Du kommer att kallas till intervju innan antagningsbesked ges. OBS! till denna intervju tar du med dig ett utdrag från belastningsregistret. Detta utdrag söker du hos polisen och det kan ta några veckor innan du får det.