Våra utbildningarÖvriga kurserHälsosam och hållbar mat

Hälsosam och hållbar mat

En kurs för dig som arbetar med/tycker det är spännande med mat och allt som kretsar kring den. Det blir föredrag och gruppsamtal med utbyte av idéer. Den här gången blir det inte lika mycket matlagning men köket på Helsjön ansvarar för att vi ändå blir serverade hållbara och hälsosamma måltider.

Kurstid: tisdag-onsdag 21-22 april 2020.
Start med fika klockan 9.30 21/4 och avslut senast klockan 16.00 22/4.

Kursansvariga: Karin Hugert Helsjöns folkhögskola och Christina Bernérus Göteborgs stift

Kursplats: Helsjöns folkhögskola

Målgrupp: värdinnor, vaktmästare och andra som arbetar med mat i våra församlingar

Kostnad: 1 295 kr för kost och logi. Ta gärna med egna lakan och handdukar. (Finns att hyra för 88 kr)

Ur programmet:

Vi kommer att fokusera på hur församlingshemsvärdar/värdinnor i sitt uppdrag kan bidra till hållbar och hälsosam livsmedelsproduktion och global rättvisa samt hur det kommuniceras. Tillsammans med kursen Odlarglädje & Skapelsekärlek får vi under tisdagen bl a lyssna till Johannes Widlund. Han studerar miljökommunikation och brinner för att inspirera och ge hopp, inte minst till kyrkans folk, att leva hållbara och osjälviska liv i en tid som präglas av oro, orättvisor och klimatångest.

Under kursen vill vi också lyfta ekoteologiska perspektiv och få veta mer om fermenterade produkter som kombucha och surdeg. På kvällen firar vi mässa och får en musikalisk upplevelse.

Övriga medverkande: Leif Strand – Kompostbutiken, Malin Skoglund – kockutbildad hållbarhetsstrateg och Fredrik Ivarsson – kyrkoherde i Varberg.

Anmälan i nedanstående formulär eller till Marianne Karlsson på telefon 0320-20 58 40 senast 31 mars

Kursanmälan Hälsosam och hållbar mat

 

Verification