Våra utbildningarÖvriga kurserHälsosam och hållbar mat INSTÄLLD

Hälsosam och hållbar mat INSTÄLLD

Föreläsningarna under tisdagen kommer ändå att spelas in och om du är intresserad av att få ta del av dessa digitalt i efterhand så kontakta Karin Hugert på e-post karin.hugert@helsjon.se

En kurs för dig som arbetar med/tycker det är spännande med mat och allt som kretsar kring den. Det blir föredrag och gruppsamtal med utbyte av idéer. Den här gången blir det inte lika mycket matlagning men köket på Helsjön ansvarar för att vi ändå blir serverade hållbara och hälsosamma måltider.

Kurstid: tisdag-onsdag 21-22 april 2020.
Start med fika klockan 9.30 21/4 och avslut senast klockan 16.00 22/4.

Kursansvariga: Karin Hugert Helsjöns folkhögskola och Christina Bernérus Göteborgs stift

Kursplats: Helsjöns folkhögskola

Målgrupp: värdinnor, vaktmästare och andra som arbetar med mat i våra församlingar

Kostnad: 1 295 kr för kost och logi. Ta gärna med egna lakan och handdukar. (Finns att hyra för 88 kr)

Ur programmet:

Vi kommer att fokusera på hur församlingshemsvärdar/värdinnor i sitt uppdrag kan bidra till hållbar och hälsosam livsmedelsproduktion och global rättvisa samt hur det kommuniceras.

Tillsammans med kursen Odlarglädje & Skapelsekärlek får vi under tisdagen bl a lyssna till Johannes Widlund under temat “Hållbara härliga liv”. Han är frilansande föreläsare och konsult i att leva mer hållbart. Johannes har bland annat studerat miljökommunikation, är ordförande för föreningen God Jord och brinner för att inspirera och ge hopp, inte minst till kyrkans folk, att leva hållbara och härliga liv i en tid som präglas av oro, orättvisor och klimatångest.

Fredrik Ivarsson, kyrkoherde i Varberg, talar om miljö och rättvisa ur ett bibliskt perspektiv. Hållbarhet kan handla både om rättvis handel, kretslopp och kompostering. Leif Strand, hängiven och erfaren kompostör med stor kännedom om maskar, delar med sig av sina erfarenheter. Vad rättvis handel kan betyda för producenter i andra världsdelar berättar Per Åke Skagersten, med stor erfarenhet av fairtrade, om.

Det praktiska momentet kommer att handla om fermenterade produkter som kombucha och surdeg tillsammans med Malin Skogqvist, hållbarhetsstrateg. På kvällen bjuds det på en musikalisk upplevelse med Ulrika Nätterdal, vissångerska med exceptionell komisk timing.

Anmälan i nedanstående formulär eller till Marianne Karlsson på telefon 0320-20 58 40 senast 31 mars

Kursanmälan Hälsosam och hållbar mat

 

Verification