Sy din egen badrock – sömnad, bad och bastu

(Foto: Hilda Granath)

Med inspiration av den japanska yukatan gör vi en enkel badrock att använda såväl sommar som vinter. Du kan använda i princip vilket tyg du vill så länge det känns skönt mot kroppen – bomull, tvättat linne eller kanske rentav frotté? Vi utgår från samma grundmodell men anpassar den efter din kropp.

Helsjöns folkhögskola har en vedeldad bastu nere vid sjön och det kommer finnas tillfälle att inviga den färdiga badrocken för dem som vill.

Kursen vänder sig både till nybörjaren och den mer erfarna. Kanske är du sugen på att sy dina egna kläder, men tycker att det verkar svårt och krångligt? Eller älskar du att sy men saknar själva syjuntan? Välkommen till en helg med hantverk, bad och gemenskap!

Material

Tyg ingår i kursavgiften men ta med sytråd, sax, nålar och måttband. Symaskiner finns på plats, men i begränsat antal. Ta gärna med din egen om du har!

Kurstider

27/9-29/9 2024. Kursen startar kl. 15.30 på fredagen, med en gemensam utflykt till tygaffären Skroten i Kinna. Du får hjälp att välja material och beräkna tygåtgång. Under lördagen arbetar vi tillsammans mellan 9.00-15.00 (du har dock fri tillgång till lokalen efter det). Kursen avslutas på söndagen med em. kaffe kl. 15.00.

Mer info samt schema skickas ut två veckor innan kursstart

Kostnad
Logi med helpension: 4 500 kr
Endast helpension: 2 800 kr

Kursledare och kontaktperson
Hannah Jervelind är textilkonstnär och en hängiven badare! Hon är utbildad vid HDK-Valand i Göteborg, med en MFA i konsthantverk. Hennes praktik rymmer såväl tuftade skulpturer som konstinstallationer, kostym och scenografi.

Instagram @studiomurkla

hannah.benedicta@gmail.com

 

Anmäl dig via formuläret nedan.
Begränsat antal platser.

Dina personuppgifter registreras i vårt skoladministrationsverktyg schoolsoft och kursdeltagandet redovisas till Statistiska Centralbyrån SCB.

 

publicerat av Tomas Pettersson
23 apr, 2024

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30