Sommarkurs – Keramik för nybörjare

KURSEN ÄR FULL

På Helsjön finns det en gammal tradition att använda sig av lera. Under Helsjöns kurortstid 1888–1949 tog man upp en vit lera från sjöbottnen och behandlade trötta, slitna kroppar med den, till hälsa och välbehag för människor.

I sommar har du möjlighet att testa på lerans olika möjligheter att formas. Kursen vänder sig till dig som inte har någon erfarenhet av att arbeta med lera och till dig som känner dig som nybörjare men vill testa på lite mer. Vi kommer att gå igenom grundläggande tekniker inom keramik som tumning, kavling, ringling, drejning och dekoration.

Kursen vill ge dig ett avslappnat förhållningssätt till lera, med utgångspunkten att det inte går att misslyckas med lera – det går att knåda om och börja om, igen och igen. Något vi kanske kan ta med oss i livet?

KURSTIDER

Kursen börjar 17 juni kl. 9.00 och slutar 20 juni kl. 12.00 med gemensam lunch. Övriga kursdagar börjar kl. 9.00 och avslutas cirka kl. 15.30. Fri tillgång till lokal finns efter skoltid.

En dag för glasering av skröjbränt gods den 31 augusti med start kl. 9.00 och avslut med gemensam lunch kl. 12.00. Om man ej kan medverka under denna dag kommer kursledaren glasera godset enligt överenskommet.

BOENDE, MAT OCH KOSTNAD

Boende i enkelrum, inklusive måltider (frukost, lunch, kvällsmat, förmiddags- och kvällsfika) och viss materialkostnad under kurstiden, kostar 4 800 kronor. Ordnar du eget boende blir kostnaden för kursveckans måltider samt materialkostnader 3 500 kronor. Faktura skickas efter avslutad kurs.

KURSLEDARE OCH KONTAKTPERSON

Rebecka Adrian

rebecka.adrian@helsjon.se

ANMÄLAN

Kursen har begränsat antal platser och är nu full.

 

publicerat av Hanna Isaksson
4 mar, 2024

Helsjön folkhögskola
Helsjön 1, 519 90 Horred

info@helsjon.se
0320-20 58 30