Tobias tar med sig Brasilien till Helsjön

Tobias Grim är Helsjöns senaste tillskott bland musiklärarna. Med fokus på gitarr och en förkärlek till brasiliansk musik hoppas Tobias att kunna bidra med jazz, fusion och world music till Helsjöns bredd av musikgenrer.

-Jag ser fram emot att möta eleverna, och vill gärna att vi tillsammans sätter vår prägel på undervisningen. Speciellt improvisation tycker jag är väldigt kul. Just nu är det fullt fokus på ensembelövning inför gynasiespelningarna vi kommer ha de kommande veckorna, berättar Tobias.

Tobias delar sin tid på Helsjön med olika frilansuppdrag. Två band som han är engagerad i, Derupeto och Kakafoni, kommer att släppa album under våren. Jazz är minsta gemensamma nämnaren, men musiken spänner från modern melodisk jazz till svängig world music.

-Derupeto är en en konstellation av musiker från Sverige, Brasilien och Mocambique, och vår sångare sjunger på både portugisiska och swahili, så det blir en ganska varierad repertoar. Förhoppningsvis kommer jag att kunna ta med dem till Helsjön för en workshop lite längre fram, säger Tobias.

Tobias Grim bor i Göteborg, men kommer ursprungligen från Vänersborg. Helsjön är en ny bekantskap, men Tobias saknar inte erfarenhet från folkhögskolevärlden.

-Jag har själv studerat på Skurup och Ljungskile och gillar folkhögskolans speciella atmosfär, och att man verkligen får tid att fördjupa sig i sitt instrument.

MER OM MUSIKLINJEN