Kökschef 80-100%

Vikariat 1,5  år.

Köket på Helsjöns folkhögskola har länge varit en av de saker vi är extra stolta över. Med en profil som betonar hållbarhet, omtanke och närhet, har Helsjöns kök skapat ett gott rykte hos både studerande, personal och konferensgäster. Nu söker vi en kökschef som vill vara med och utveckla arbetet.

Chefen för köket har en nyckelroll i att upprätthålla och utveckla Helsjöns identitet. Du är spindeln i nätet, som både planerar matsedel, inspirerar och leder personalen och håller kontakt med studerande för att främja hälsa och goda matvanor. Att bibehålla hög kvalitet på både mat och bemötande innebär att jobba mycket med kommunikation mellan kök, lärare, rektor, kursgårdsansvarig och deltagare på skolan, och vara lyhörd för olika behov.

Som kökschef möter du många människor som av olika anledningar valt att komma till Helsjöns folkhögskola. Genom ditt ledarskap, din person och ditt engagemang är du med och visar dessa människor att de har gjort ett bra val – att Helsjön är en bra plats att vara på.

God kännedom om matens betydelse och vad det innebär att arbeta i kök är “a och o”. Att ha god kontakt med deltagarna, och hitta sätt att visa på nyttan med hälsosamma matvanor, är både viktigt och inspirerande. Som kökschef ingår du i skolans ledningsgrupp som tillsammans arbetar med personalfrågor och utveckling av arbetsplatsen.

Inom kort kommer vårt kök att genomgå en renovering, som kommer att administreras av den nya kökschefen.

Tjänsten innefattar

  • Arbetsledning av köks- och städpersonalen, ca 12 personer.
  • Schemaläggning, lönerapportering och medarbetarsamtal
  • Kontakter med myndigheter, ansvar för egenkontroll och internutbildning
  • Ansvar för den långsiktiga planeringen av serviceverksamheten

 

Vi söker dig som

  • Har utbildning till kostekonom eller liknande.
  • Har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning.
  • Har god förmåga att se och bemöta människor på ett öppet och inkluderande sätt.

 

Helsjöns folkhögskola
Helsjön ligger naturskönt utanför Horred i Marks kommun. Inom en tremilsradie når man Varberg, Kungsbacka och Kinna.

Helsjöns folkhögskola är knuten till Göteborgs stift, som är en av våra huvudmän, tillsammans med Svenska Kyrkans Unga, Sensus och Göteborgs stadsmission. Skolan har ca 50 anställda, och ca 80 deltagare på de långa kurserna. Totalt har vi runt 500 deltagare under ett år. Helsjöns folkhögskola driver även en konferens- och lägerverksamhet, med ett stort antal gäster under vardagar, helger och skollov.

Tillträde – Snarast

Sista ansökningsdag – 11 november

Skicka ansökan med e-post till lise-lotte.wallin@helsjon.se

Mer information om tjänsten kan du få av rektor Lise-Lotte Wallin, 0320-20 58 33
och kökschef Ann-Marie Hjortzberg-Nordlund, 0735-04 02 92