Kalle och Challe, lärare och kock på Helsjön

Kalle Widén är ny lärare i musikproduktion på Helsjön.

Kalle är killen som näst intill är uppvuxen med musik i Studiefrämjandets lokaler och i skejtboardlokalen Gropen i Trollhättan. I Gropen fanns Ramiro som med sin tuffa omsorg om ungdomarna både med skejten och läxläsningen är en förebild för Kalle. Nu bor Kalle med sin sambo i Kville i Göteborg och har egen studio i Uddevalla.
Kalle vill uppleva så mycket som möjligt och det är mycket som drar åt olika håll men det är musiken som är kittet i relationerna.
Bouldra – klättring  på låg höjd utan rep och med kraften i händer och fötter finns det ibland också tid för.

På Helsjön undervisar Kalle i musikproduktion. “Underbart att få lära ut hur tekniken kan lyfta fram konsten. För till syvende och sist är det den klingande musiken som är viktig”. Vid sidan av jobbet här jobbar han på Tjörns kulturskola, spelar i olika band och arbetar med musikproduktion.

 

 

 

 

 

 

 

Challe Bäck jobbar som kock i helsjöns kök.

Challe är en glad nybliven tvåbarnspappa som började jobba i köket på Kinna stadshotell redan i 14-årsåldern. Som 16-åring jobbade han i Båstad under tennisveckorna där. Vid sidan av studierna på hotell och restaurangskolan i Mark, där han inriktade sig på servering, jobbade han med både disk och som kock. 2017 landade han i Horred efter att att ha jobbat säsong sju år. Vintrarna på olika restauranger i Åre och somrarna på Gotland. Efter några anställningar här i bygden sökte han sig till Helsjön.

Jobbet på Helsjön är bra. “Här är det flera som jobbar tillsammans i köket och cirkulerar på de olika arbetsstationerna. Det är gott att veta i förväg hur mycket mat som ska serveras och även om menyn är satt så har vi en en dialog om hur vi ska tillaga maten. Det finns möjlighet att improvisera och skoja till det lite och det är en en positiv utmaning med alla specialkoster. Jag gillar att förbereda så mycket som går för då sitter man inte i skiten om någon behöver åka hem till ett sjukt barn eller det är extra mycket gäster”.