Konferens / Kursgård

Helsjön konferens – med fokus på dina möten

helsjon_flygfoto
Helsjöns kursgård ligger naturskönt vid Texelbergets fot och Helsjöns strand. Här finner du en miljö där ni kan koppla bort vardagens stress och ringande telefoner. En plats att träffas i sin grupp, svetsas samman, mötas och njuta god mat.

Här finns flera promenadstigar och en idrottshall. Varför inte avsluta kvällen med teamövningar, grillning och bastu?

Lokaler
Konferenssalen rymmer 40 personer vid bord. I direkt anslutning till konferenssalen ligger två grupprum.

På helger och icke skoltid står även aulan och klassrummen till förfogande som kurslokaler. Då finns goda möjligheter för t.ex. körer och orkestrar att öva i aulan och musiksalarna. Aulan är stor och rymmer gott och väl 150 – 200 personer.

Gymnastiksal, fotbollsplan och flera promenadstigar gör det möjligt att kombinera kursen med lite motion och avkoppling.

Helsjöns kapell är ett rum för stillhet. Det står öppet för varje besökare.  Alla är välkomna att delta i skolans gemensamma morgonbön kl. 8.50 måndag – fredag och mässa 18.30 på onsdagar.

Kök
Varje dag serverar Helsjöns kök allt från husmanskost till kryddstarka rätter från världens alla hörn. Här finns en medveten strategi att servera årstidsanpassad och ekologiskt och rättvist odlad mat. Matsalen har anor från kurortstiden. Här njuter man även av utsikten över Helsjön och Texelberget.

Utrustning
TV, video, OH, projektor, CD, bandspelare och Internet finns tillgängligt.

För körer och orkestrar finns även tillgång till piano, flygel och övningsrum under helgerna.

Behöver ni annan utrustning eller tillbehör, hör av er!